Beste spelers, speelsters, ouders, …

We zijn allemaal gelukkig dat de trainingen in de Herzeelse sporthallen (Steenoven en KTA) kunnen opstarten. Het is niet in elke gemeente zo. Onze dank daarvoor!

Sport is gezond, maar we zullen ons dit seizoen noodgedwongen aan een aantal speciale corona-regels moeten houden. Het naleven van deze regels is een essentiële vorm van solidariteit en burgerzin in de strijd tegen Covid-19.

Hieronder de richtlijnen voor wat betreft de opstart van de trainingen van senioren en jeugd. Wij baseren ons vooral op wat Volley Vlaanderen vooropstelt  én op het overleg met de mensen van de gemeente Herzele.

Gelieve dit bericht aandachtig te lezen aub.

 

Dit zijn de belangrijkste regels die iedereen bij HEBO, zonder uitzondering, dient op te volgen: 

 • Wie zich niet goed voelt of koorts heeft, verwittigt de trainer én blijft thuis.
 • Wie onlangs rechtstreeks in contact geweest is met een positief geteste corona patiënt en/of  wie teruggekeerd is van het buitenland blijft thuis en kan pas komen na negatieve test (= richtlijnen voor personen met een hoog risico; zie verder onderaan).
 • De aankomst is stipt 10 minuten voor trainingsuur én in de voorziene sportkledij.
 • Bij de start van de trainingen kan bij twijfel de koorts gemeten worden. In de Steenoven (bij de zaalwachter) is er een koortsthermometer (hoofd) voorhanden die wij kunnen gebruiken.
 • De handen worden grondig ontsmet minstens voor en na de training. Iedereen zorgt zelf voor een flesje alcoholgel dat, indien nodig ter plaatse in de Steenoven zal kunnen bijgevuld worden. De club zal zorgen voor genoeg ontsmettingsmiddel (ook voor de ballen – zie ook lager).
 • De kleedkamers zullen we voor, na en tijdens de trainingen NIET gebruiken.
 • Voorlopig zijn er tot einde augustus geen oefenwedstrijden of tornooien toegelaten. De trainingen vinden plaats achter gesloten deuren. Enkel trainers en spelers en uitzonderlijk een medewerker van VC HEBO zijn daar toegelaten. De ouders die de kinderen ophalen wachten BUITEN de Steenoven. Indien de ouders toch de wagen verlaten is een mondmasker verplicht.
 • Elke speler, senioren en/of jeugd brengt zelf zijn eigen waterfles mee met de naam er duidelijk op. Er wordt geen water gedeeld en er is ook geen water voorzien in de sporthal.

 

De trainers/coaches zijn verantwoordelijk voor het opvolgen van deze en de algemene richtlijnen. Bovendien moet er voor elke training een gedetailleerde aanwezigheidslijst (naam, adres,  e-mailadres, telefoonnummer) opgemaakt worden. Deze lijst wordt bijgehouden door de trainers.

Neem zelf geen ongepaste initiatieven! Zijn er vragen/opmerkingen, bespreek deze eerst met de trainer. Indien nodig kan dit verder besproken worden in de sportieve cel of op het hoofdbestuur.

Hieronder vind je nog een aantal vragen/opmerkingen met antwoord die ons intussen al bereikten.  

 • gebruikt materiaal in de sporthal – wie gaat ontsmetten? Wat wij gebruiken, moeten wij ontsmetten.
 • Opstellen net? Sportdienst gemeente
 • ontsmetten ballen? Hoe gaan we dit aanpakkenNa elke training met alcoholspray, deze is voorzien. Het is een spray op basis van 80% ethanol die geen residu nalaat. De spray zal geplatst worden in de ballenbakken. Gelieve er zorg voor te dragen, de producten zijn duur !!!
 • plaatsen van de sportzakken bij aanvang training? Afstand? Laten wij over aan het inzicht van de trainers, in principe zo weinig mogelijk meebrengen en alles (water, handdoek, ….) in of op de sportzak laten. Sportzakken kunnen dan inderdaad best op een tweetal meter van elkaar geplaatst worden.
 • procedure bij blessure?  Normale procedure, uiteraard afhankelijk van ernst van de situatie, met dien verstande dat nu de bubbel (ouders, echtgenoot, …) van de speelster moet gevraagd worden om haar te komen ophalen voor verdere zorgen. Indien echt nodig ambulancedienst. Maar dit en andere zaken kunnen we eventueel én indien nog nodig verder uitwerken….

 Zijn er aanpassingen nodig, dan laten we dit ASAP weten.

 We wensen elke speler/speelster/trainer een super volley seizoen toe.

 Sportieve groete,

Het Bestuur

Klik hier om de pdf te openen met de richtlijnen van Volley Vlaanderen

Contactpersonen met een hoog risico / reizigers uit hoog risicogebieden Was je de voorbije dagen in nauw contact met iemand die positief getest is op COVID-19 of keer je terug uit een hoogrisicogebied? Dan moet je volgende maatregelen in acht nemen: • Laat je zo snel mogelijk testen, contacteer je huisarts. • Blijf 14 dagen thuis, ook als je test negatief is, omdat je tot 14 dagen na het contact ziek kan worden. Kan je niet gaan werken, dan kan je arts je een quarantaineattest uitschrijven. • Overleg met je huisarts voor een tweede test; na een tweede negatieve test kan je een paar dagen sneller je isolatie verlaten • Ga alleen naar buiten als het niet anders kan (dokter, apotheek, aankoop voedsel). Draag dan altijd een mondmasker. Je mag wel in je eigen tuin of op je terras komen. • Ontvang geen bezoek. • Bel meteen je huisarts als je symptomen zoals koorts of hoesten krijgt. Ga niet naar je huisarts of het ziekenhuis, maar bel je huisarts. • Kom je voor je werk vaak in contact met kwetsbare mensen, meld dit zeker aan je huisarts.